Вучић: Спречићемо ноћну мору

3259684_vucic-t
Велика Албанија је ноћна мора и учинићемо све да је спречимо, написао је на Твитеру премијер Србије Александар Вучић, одговарајући албанском колеги Едију Рами.
„Људи кojи гoвoрe дa je вeликa Aлбaниja нaшa нoћнa мoрa су aпсoлутнo у прaву. Aли, тo ниje сaмo нaшa нoћнa мoрa, вeћ нoћнa мoрa Eврoпe, нoћнa мoрa читaвoг чoвeчaнствa, a ми ћeмo учинити свe штo je у нaшoj мoћи дa je спрeчимo. Нaдaмo сe дa ћe нoрмaлни Aлбaнци рaзумeти oву пoруку“, нaписao je Вучић нa Tвитeру.
Реакција српског премијера уследила је неколико часова пошто је Еди Рама, такође на Твитеру, написао да Велика Албанија није албански пројекат, већ ноћна мора Србије.
Премијер Србије Александар Вучић рекао је за РТС да ће током викенда одлучити да ли ће Београд угостити албанског премијера. Рама је раније изјавио да ће доћи у планирану посету Београду 22. октобра.
Односи између Београда и Тиране озбиљно су заоштрени после инцидента на квалификационом мечу за Европско првенство у фудбалу 2016. године, када је на стадион у Хумској слетео дрон за који је била закачена застава са мапом Велике Албаније.
Та мапа обухватала је Албанију, Косово, западну Македонију, југ Србије, Санџак, као и делове Црне Горе и Грчке.