Вучић: Странке нека суде о својим министрима

Vucic-t1
Немам намеру да доказујем да било који министар ван СНС-а није радио добро, то нека чине њихове странке, поручује вицепремијер Александар Вучић. Реконструкција ће бити темељна и озбиљна и наук свима да се понашају озбиљније, рекао је Вучић гостујући на РТС-у. Морамо да радимо више и боље, наш циљ је да ово буде успешна земља, поручује први потпредседник Владе.„Веома ме је заболела изјава да ја треба да доказујем да министарка Верица Калановић није радила добро, просто нећу то доказујем ни Млађану Динкићу, нити било коме другом, а господин Динкић, ако може без нас, или са доказима или без доказа, ја немам никакав проблем са тим“, рекао је Вучић.
Истакао је да га многи, полазећи од себе и аутопројекције, оптужују за самовољу и жељу да преузме више власти.
„Када не могу да вас оптуже да сте корумпирани, када не могу да вам кажу да су паметнији и образованији, када не могу да кажу да су марљивији, шта им друго остаје него да причају о аутократији, макар то ничим не поткрепили“, рекао је Вучић.
СНС ће, како је прецизирао, на седници Главног одбора у петак, донети коначне одлуке о реконструкцији, а до тада или нешто после тога би такве одлуке требало да донесу и друге странке владајуће коалиције.
Да ли ће Уједињени региони Србије остати у влади, како је рекао Вучић, зависи од те странке, а СНС ће рећи шта мисли о њиховом односу према коалиционим партнерима и Влади Србије.
„Реконструкција ће бити темељна, озбиљно спроведена и наук свима како да више радимо, како да не одлазимо из земље на 20 или 25 дана зато што волимо да путујемо, а да ниједан горући проблем у земљи нисмо решили“, истакао је Вучић.