Дан за дерби, вечити дерби!

thumb
Овај дерби се разликује од већине претходних. Истина, набој је исти, узбуђење такође, мотива не недостаје ни једнима ни другима. Али, овај дерби са собом, највероватније, носи и шампионску титулу, што је до пре само два месеца било незамисливо. Партизан и Црвена звезда, 144. пут, од 19.25 часова на Првом програму РТС-а.До пре два – три месеца, ова ситуација у којој су се нашли „вечити“, и тежина коју ће овај дерби носити са собом, била је тешко замислива.
Партизанова предност од 11 бодова истопила се на само два, па је јасно да одавно нити један дерби није имао овакав значај као данашњи.
Притисак се осећа на сваком кораку, а тога је свестан и дебитант у „вечитом дербију“, Португалац Са Пинто.
„Ово је посебан меч из неколико разлога. Не само због дербија и позиције на табели, већ и због огромног притиска који је присутан у обе екипе, у граду и држави. Везали смо осам победа и са великим амбицијама улазимо у меч. Играмо против највећег ривала, који има добар и организован тим, као и одличне индивидуалце који могу да реше утакмицу. Морамо бити концентрисани и фокусирани свих 90 минута. Али, морамо да уживамо у мечу и да схватимо да је ово фудбалски меч а не рат у којем ћемо изгубити главе. Из оваквих мечева се улази у историју и зато играчи морају да уживају“, рекао је тренер Звезде Са Пинто.
Са друге стране, Вуку Рашовићу ово није први сусрет са дербијем, али јесте први као тренеру Партизана.