Дан одлуке!

Srbija-Ceska t
Недељни сингл мечеви одлучиће победника Дејвис купа у 2013. години. Новак против Бердиха тражи изједначење, Лајовић или Бозољац играју за коначни тријумф против одличне Чешке. Први меч почиње у 14 часова, директни преноси су на Првом програму РТС-а.
Србија и даље има две велике предности, Новака Ђоковића и домаћи терен, и ту се ништа није променило. Он што јесте другачије је чињеница да српски тенисери морају да забележе обе победе у недељу, како би вратили трофеј шапиона света у своје витрине.
У недељу, први ће на терен Новак Ђоковић и Томаш Бердих. Ноле је свакако фаворит, али на Бердиховој страни је растерећеност. Новак никада у каријери није изгубио од Бердиха на тврдој подлози, а и форма нашег најбољег тенисера иде у прилог српском тиму.
Свакако да неће бити лако, али Новак је оваквих мечева одиграо безброј, па цела нација очекује да против седмог тенисера света донесе изједначење у финалном дуелу.
Ако све буде по плану, победника Дејвис купа за 2013. годину одлучиће последњи, пети меч. Још увек се не зна ко ће играти за Србију, али ни Штјепанек није гарантован на противничкој страни.Душан Лајовић одиграо је солидан меч против Бердиха, али можда се селектор „орлова“ Богдан Обрадовић одлучи за искуснијег Илију Бозољца. Штјепанек је већ одиграо два меча у прва два дана, па постоји могућност да њега замени млади Лукаш Росол.
У сваком случају, спектакл је загарантован! Арена ће бити домаћин два велика меча, а на крају, надамо се, радоваћемо се победи Србије! Наравно, сва дешавања из Арене можете гледати у директном преносу на Првом програму Радио-телевизије Србије.