Дачић: Време да стигнемо модерне земље

Dacic-T
Влада Србије је одлучна да унапреди информационо-технолошко образовање како би ухватила корак са модерним светом и како би омогућила отварање нових радних места, рекао за РТС у Сан Франциску Ивица Дачић.Он се у оквиру трговинске мисије у Америци сусрео са руководством „Интела“, светским лидером у производњи чипова и комуникационе опреме.
Према његовим рецима, та компанија, која у Београду има Центар за истраживање и развој, спремна је да прошири сарадњу и помогне Влади у унапређењу ИТ образовања.
„Ми смо пропустили ову нову технолошку револуцију, време је да сустигнемо модерне земље а то не можемо урадити без присуства највећих светских компанија у нашој земљи“, навео је Дачић.
Зато, како је рекао, осим пројекта, у којем наша предузећа користе производе „Интела“, задатак је да у наредном периоду осмислимо како да свако дете добије компијутер како би се подигао ниво образовања.
„Са друге стране наш задатак ће бити да доведемо Интел у Србију у смислу производње. Постоје многи пројекти где би наше компаније могле да раде са њима, па чак, како су нам рекли, и на производњи мобилних телефона“,