Дачић и Тачи у Бриселу

Tac-i-Dacic-Eston-tamb
Премијери Ивица Дачић и Хашим Тачи разговараће у Бриселу о спровођењу споразума о нормализацији односа Београда и Приштине.Током ове – 13. рунде дијалога биће речи о спровођењу споразума о нормализацији односа Београда и Приштине, саопштено је из кабинета високе представнице.
Како је најавио премијер Србије, једна од тема састанка у Бриселу биће закон о амнестији, чије је усвајање у косовској скупштини услов за спровођење многих других тачака бриселског споразума и услов да Срби учествују у процесу спровођењу споразума.
„То је ситуација која може да прави проблеме у имплементацији бриселског споразума јер многе тачке следе након доношења закона о амнестији“, рекао је Дачић.
Први предлог закона о амнестији није добио потребну двотрећинску већину у косовској скупштини, а у међувремену је влада у Приштини усвојила нови предлог закона који ће следеће седмице разматрати косовска скупштина.
Косовски премијер Хашим Тачи рекао је, уочи састанка, да је оптимиста када је у питању постизање договора о енергетици и телекомуникацијама.
Иначе, дан после састанка у Бриселу, висока представница ЕУ ће посетити Београд и разговарати с председником Томиславом Николићем, премијером Дачићем и првим председником владе Александром Вучићем, а у среду ће боравити у Приштини.