Дачић: Предложићемо распуштање Скупштине

SPS1
Влада ће на наредној седници предложити, уз образложење, председнику Републике распуштање Скупштине и расписивање избора за 16. март, рекао Ивица Дачић.
Председник Социјалистичке партије Србије и премијер Ивица Дачић рекао је да ће Влада на наредној седници предложити, уз образложење, председнику Републике распуштање Скупштине и расписивање избора за 16. март.
„Избори су у овом тренутку најбоље могуће решење за добијање новог политичког легитимитета, које ће смањити тензије које постоје у друштву“, рекао је Дачић на конференцији за новинаре после седнице Председништва СПС-а.
Дачић је рекао да поштује став Српске напредне странке и да без двоумљења сматра да је најбоље решење расписивање ванредних парламентарних избора како би се добио нови политички легитимитет Владе да води земљу.
„Нисам помишљао да опструишем ову одлуку. Треба да учинимо максимум да ванредни избори не угрозе реформе у Србији, преговоре са ЕУ и дијалог са Косовом“, рекао је премијер.
Дачић је рекао да одлука о ванредним изборима не треба да баци сенку на резултате које је Влада постигла последњих 18 месеци, јер је она „радила веома добро“.
Додао је да ни за СПС нема бојазни да изађе на изборе јер је и за ту странку „ово добар моменат“.
Навео је да на данашњој седници није било речи о некој будућој Влади, јер би то било „нереално у овом моменту“, али је додао да је СПС имао добру сарадњу са коалиционим партнерима и да је план да се прво разговара са њима о саставу нове Владе.
СПС ће на изборе изаћи у истој коалицији, односно са Јединственом Србијом и Партијом уједињених пензионера Србије.
„Ово је једина коалиција којa је опстала на политичкој сцени од 2000. године и очекујем најбоље резултате за њу“, рекао је Дачић.
Дачић је навео да је 29. јануар последњи рок за расписивање избора како би они били одржани 16. марта, за када је заказано гласање и на локалним изборима у Београду, Пећинцима и Неготину.
„Након што буде распуштена скупштина, Влада ће радити у техничком мандату али се то неће одразити на политичку стабилност земље, што је порука и за партнере из иностранства“, рекао је Дачић.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com