Дачић: Резултати ће одржати Владу на окупу

Ivica-Dacic-t3
До сада постигнути резултати одржаће на окупу актуелну Владу на окупу, рекао у Пријепољу премијер Дачић и додао да је реконструкција политички процес, а не борба на живот и смрт.Влада је остварила добре резултате и они ће бити основни критеријум ко ће даље остати у Влади. Међутим, ми још нисмо разговарали на највишем политичком нивоу о тим питањима јер смо свих ових недеља били посвећени једном циљу – добијању датума за почетак преговора са Европском унијом“, рекао је Дачић новинарима на отварању Међуопштинских спортских игара у Пријепољу.
Дачић је рекао да ће реконострукција Владе бити промена набоље и „нови ветар у леђа“ како би Влада могла да оствари своје циљеве.
„Наши циљеви за наредни период су да се деси прва међувладина конференција о преговорима о чланству у Европској унији. Нови велики циљ је да у економском смислу прекинемо вишедеценијско заостајање Србије, а трећи циљ је да имамо стабилан политички и економски систем. Сви они који могу да испуне своје задатке на та три важна циља ће бити део нове Владе Србије“, рекао је Дачић.
Премијер је рекао да Социјалистичка партија Србије, на чијем је челу, не бежи од реконструкције Владе.
„Не постоје никакви проблеми у мишљењима између првог потпредседника Владе Александра Вучића и мене јер ми заједно сматрамо да реконструкција Владе треба да буде подстицајни фактор за њен још бољи рад“, рекао је Дачић.
Коментаришући процене медија о могућности формирања такозване „велике коалиције“ – Српске напредне странке и Демократске странке, Дачић је рекао да је велика коалиција управо она која сада води Владу Србије.
„Велика коалиција данас јесте управо ова која је сада у Влади Србије а не она о којој говоре демократе и још неки, јер се рејтинг тих странака апсолутно променио. Како неко мисли да би била већа коалиција између СНС и ДС, него између СНС и СПС? Погледајте резултате по општинама у којима су недавно били избори и све ће бити јасно“, рекао је Дачић.