Дачић у Њујорку

Ivica-Dacic-t
Премијер Србије Ивица Дачић разговараће у седишту УН у Њујорку са генералним секретаром УН Бан Кимуном. Предвиђен састанак и са амбасадором Русије у УН Виталијем Чуркином.Генерални секретар УН Бан Кимун састаће се у седишту УН у Њујорку са српским премијером Ивицом Дачићем, који ће у петак говорити на седници Савета безбедности о Косову.Предвиђено је да се Дачић данас састане и са амбасадором Велике Британије и председавајућим Савета безбедности УН Лајалом Грантом, као и са амбасадором Русије у УН Виталијем Чуркином.
Дачић ће у петак говорити на седници Савета безбедности УН о Косову када ће бити представљен редован тромесечни извештај Бан Кимуна у којем је поздравио споразум Београда и Приштине о нормализацији односа.
У извештају у који је имала увид агенција Бета, Бан Кимун је указао да Београд и Приштина треба да раде на спровођењу тог споразума како се омогућила перспектива свих народа у региону.
„Резултати постигнути у дијалогу утиру пут за дугорочну нормализацију односа Београда и Приштине. Исти дух одлучности, компромиса и добре воље треба да води у примени споразума. Међународна заједница требало би да у том смислу пружи активну и пуну подршку“, навео је он.
Извештај Бан Кимуна обухвата период од 16. јануара до 22. априла, а у анексу је извештај шефа Еулекса Бернда Борхарта.