Динкић: Бићемо конструктивна опозиција

Mladjan-Dinkic-tv
Чуо сам шта је Дачић рекао, ако неће са нама бићемо конструктивна опозиција, рекао Млађан Динкић. Дачић предложио уклањање УРС-а из Владе јер се плаши избора, тврди Динкић. Лидер УРС-а каже да је добио Вучићеву подршку да преузме место потпредседника Владе задуженог за инвестиије.Према његовим речима, сарадња са премијером и вицепремијером била је коректна до почетка разговора о реконструкцији, а наставила је да буде коректна са Вучићем.
Динкић је на конференцији за медије рекао да је премијер Ивица Дачић обмануо јавност и да је предложио уклањање те странке из Владе зато што се плаши избора.
„Нисам ја пореметио односе са њим. Он се боји за своју позицију премијера, имајућу у виду подршку коју има Александар Вучић. Он види Вучића као суштинског премијера, али он жели да формално буде премијер, како је јуче рекао, барем још неко време“, рекао је Динкић.
Лидер УРС-а је рекао да му је Дачић саопштио да је његово премијерско место угрожено, уколико не буде промене на челу министарства финансија, јер уколико се напредњацима да и министарство финансија и министарство привреде, неће бити изговора за расписивање превремених избора.
„Дебатовали смо синоћ четири сата јер ја нисам могао да пронађем велику везу између мог напуштања министарства финансија и његовог останка на месту премијера“, рекао је Динкић.
Динкић изјавио да је од вицепемијера Александра Вучића добио подрашку да остане у Влади, али не и од Ивице Дачића.
„Ово је чиста политика и уопште не видим никакву везу између мог останка на месту министра финансија и његове премијерске позције, осим што је Дачић јуче пет пута рекао да се плаши да иде на изборе“, рекао је Динкић на конференцији за новинаре у седишту УРС.