Додатна контрола очитавања бројила

A10
Не очекујем да ће бити проблема с јануарским рачунима за струју јер је очитавање бројила које се завршава у среду, под додатном контролом електродистрибуција, рекао је директор „ЕПС Снабдевања“ Жељко Марковић.
Први човек „ЕПС Снабдевања“ Жељко Марковић изјавио је да не очекује да ће бити проблема с рачунима за јануарску потрошњу струје јер је очитавање бројила које се завршава сутра, под додатном контролом електродистрибуција.“Поред редовног очитавања, ради се и суперконтрола како бисмо били уверени да се неће заказати. Видећемо како ће то сада изгледати, али ја не очекујем никакве проблеме с јануарским рачунима“, казао је Марковић новинарима у Привредној комори Србије.
Додатном контролом очитавања коју обављају службеници електродистрибуција, запослени на другим пословима, обухваћено је десет одсто обрачуна купаца одабраних методом случајног узорка.
Према његовим речима, број рекламација на децембарске рачуне за струју није био већи од просечног – било их је око 47.000 и све су обрађене, а око 50 одсто је уважено.
„Генерално, број рекламација које се успешно решавају чак је већи када има мање рекламација него за децембраску потрошњу, што значи да су овог пута неки грађани непотребно рекламирали рачуне а да није било никаквих проблема“, оценио је Марковић.
Велики број грађана Србије се у јануару жалио да су им децембарски рачуни за струју већи од новембарских од 30 до неколико стотина одсто.
Марковић је раније рекао да није било системских пропуста с рачунима и да су исправно сачињени и обрачунати, али је пропуста било при очитавању стања на бројилима. Ради се о „људском фактору и грешкама без намере да се украде“, додао је Марковић.
У Србији се месечно изда око 3,5 милиона рачуна за струју.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com