ЕПС: Принудна наплата од 100.000 дужника

Zeljko-Markovic
Директор „ЕПС Снабдевања“ Жељко Марковић потврдио је за РТС да ће од понедељка приватни извршитељи посетити сто хиљада адреса грађана који не плаћају струју, а против којих је покренута принудна наплата.
Привредно друштво „ЕПС Снабдевање“ принудно ће наплатити дугове од грађана који нису измирили рачуне за струју закључно с новембром 2013. године.Без обзира на износ дуга, дужници ће поред тог износа и законом одређене камате, имати обавезу да плате и трошкове извршења, рекао је за РТС директор „ЕПС Снабдевања“ Жељко Марковић.
Трошкови извршења су фиксни за дуговања до 30.000 динара и износе 4.200 динара. За већа дуговања обрачунавају се по скали која је прописана и објављена у Службеном гласнику.
Марковић наводи да предмети подједнако распоређени када је о извршитељима реч, а добиће их до краја ове недеље.
Грађани и привреда ЕПС-у дугују укупно око 20 милијарди динара.
У складу недавно усвојеним Законом о јавним сервисима, од августа се неће наплаћивати РТВ претплата. То, међутим, не значи и да ће дугови бити опроштени.
Директор „ЕПС Снабдевања“ напомиње да ће на рачуну за август, који ће грађани добити почетком септембра, бити обавештење о стању дуга за РТВ претплату, као и број рачуна Јавног медијског сервиса на који ће грађани моћи да измире своја евентуална заостала дуговања.