Завршни митинг "Српске листе" у Грачаници

3043199_gracanica-t
У Грачаници се одржава завршни предизборни митинг „Српске листе“ пред ванредне парламентарне изборе на Косову у недељу, на које је Влада Србије позвала грађане да учествују.
Завршном митингу „Српске листе у Грачаници присуствују министар у Влади Србије Братислав Гашић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.Предизборне кампање на северу Косова, за разлику од југа, скоро да није било.Влада Србије позвала је грађане Косова и Метохије да у недељу изађу на парламентарне изборе.
Влада Србије сматра да је неопходно освојити што више посланичких мандата и ставити их у функцију опстанка Срба, формирања Заједнице српских општина и у, како се наводи, функцију предузимања утврдених мера државне политике.У поноћ на Косову почиње предизборна тишина која ће трајати до затварања биралишта у недељу вече.
Право гласа имаће 1.782.454 бирача, међу којима скоро 34.000 оних који ће први пут моћи да искористе бирачко право, преноси Танјуг.Централна изборна комисија акредитовала је преко 400 посматрача који ће надгледати изборни процес.Ванредни парламентарни избори на Косову одржавају се у недељу 8. јуна а на њима је пријављено и пет српских политичких субјеката.