Заменик директора БИА није прошао полиграф

27
У наставку истраге против Драгољуба Пеураче саслушан је заменик директора БИА Драган Марковић. „Новости“ пишу да Марковић није прошао полиграфско тестирање.
Заменик директора Безбедносно-информативне агенције Драган Марковић саслушан је у својству грађанина по захтеву Тужилаштва за организовани криминал у истрази која се води против директора Директората за инспекцију рада Драгољуба Пеурче.
Марковић није прошао полиграфско тестирање на кључним питањима у вези са узимањем новца и Перуачом. Истрага која се води против Пеураче односи се на високу корупцију и примање мита.
У наставку истраге која се води за узимање 15.000 евра од фирме „Менпауер““, појавили су се још неки сведоци, али и предузећа, који тврде да им је Пеурача узимао новац, а како пише београдски лист, цифре иду од 50.000 евра па навише.
Марковић може поново да буде позван на саслушање на исте околности, можда чак и у својству осумњиченог, уколико се такви докази појаве.
Наводи се да ће наредних дана бити нових саслушавања у вези са за случајем Пеурача, јер се сумња да је на дан хапшења, прошле недеље, од два бизнисмена узео 65.000 евра мита.
Да подсетимо, Пеурача је ухапшен због сумње да је тражио и добио мито од 15.000 евра. После привођења одређен му је притвор до 30 дана. Београдска компанија „Менпауер“, која посредује у запошљавању, потврдила да јој је директор Инспектората за рад Драгољуб Пеурача тражио мито и да је о томе обаестила државне органе.
Марковић је пре неколико дана демантовао поједине медије да је пре хапшења био на ручку са Пеурачом.