Избор нових министара

Skupstina ttt
Посланици настављају расправу о новим министрима у Влади Србије. После расправе уследиће гласање о предложеним кандидатима за министре, који ће затим положити заклетву.Премијер Ивица Дачић је у експозеу је навео да ће циљеви реконструисане Владе бити модернизација земље, праведно решавање косовског питања, заустављење економске кризе и запошљавање.
Дачић је у експозеу указао да су јавне финансије и привредни систем у веома тешком стању.
Опозиција је критиковала експозе и оценила да у њему нема одговора на главна питања – због чега се реконструкција предузима, да ли ће бити промене политике и због чега је смењен министар Млађан Динкић.
По завршетку расправе Скупштина ће гласати о кандидатима за министре, који ће потом положити заклетву.
Текст заклетве гласи: „Заклињем се на оданост Републици Србији и својом чашћу обавезујем да ћу поштовати Устав и закон, да ћу дужност члана владе вршити савесно, одговорно и предано и бити посвећен очувању Косова и Метохије унутар Републике Србије“.
Након изгласавања нових министара и полагања заклетве, реконструисана влада радиће у следећем саставу:
Премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, вицепремијер Александар Вучић, потпредседник владе и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић, потпредседник владе и министар рада, запошљавања и социјалне политике Јован Кркобабић, министар спољних послова Иван Мркић, министар одбране Небојша Родић.
Владу ће такође чинити министар правде и државне управе Никола Селаковић, министар финансија Лазар Крстић, министар привреде Саша Радуловић, министар пољопривреде Драган Гламочић, министарка енергетике, развоја и заштите животне средине Зорана Михајловић, министар природних ресурса, рударства и просторног планирања Милан Бачевић, министар грађевинарства и урбанизма Велимир Илић.
У влади ће бити и министар саобраћаја Александар Антић, министарка здравља Славица Ђукић Дејановић, министар регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић, министар просвете, науке и технолошког развоја Томислав Јовановић, министар културе Иван Тасовац, министар омладине и спорта Вања Удовичић.
Министар без портфеља биће Сулејман Угљанин, министар без портфеља задужен за евроинтеграције биће Бранко Ружић, а министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин.