Имена министара за десетак дана

Dacic-T
Још је рано за лицитирање именима странаца који би могли бити ангажовани у реконструисаној Влади, рекао премијер Ивица Дачић. Имена чланова Владе биће позната у наредних десетак дана, у току су интензивни разговори, јер тражимо најбоље могуће решење, каже Дачић.Према његовим речима, имена чланова Владе биће позната у наредних десетак дана, а процедура за формирање новог кабинета почиње 20. августа.
„У току су интензивни разговори, јер тражимо најбоље могуће решење“, рекао је Дачић новинарима у Гучи и додао да, за сада, барем када је реч о странцима у влади, нема конкретна имена.
Премијер Дачић је рекао и да не постоји рок за постизање договора Србије и Косова о телекомуникацијама, али је указао да је Београду у интересу да што пре постигне споразум о томе.
„То је један од услова који ће нас пратити у наредним месецима и зато нам је у интересу да се што пре постигне договор о томе“ – о позивном броју и провајдеру у телекомуникацијама, рекао је Дачић у Гучи где је посетио Драгачевски сабор трубача.
Премијер је рекао да се на споразуму о телекомуникацијама константно ради и да Београд предлаже решења, док Приштина „жели да попустимо по свим питањима“.
Дачић је на питање о року за договор Србије и Косова о телекомуникацијама указао да се „стално говори о роковима“, али рок у том случају не постоји.
На питање да ли ће Срби изаћи са јединственом листом на локалне изборе на Косову и Метохији, Дачић је одговорио да би то било најбоље решење.
„Оно што је важно је да је Влада вратила на прецизирање правила и уредбе које се тичу накнада за незапослене грађане са КиМ“, рекао је Дачић, истичући да ниједног тренутка у Београду није постојала жеља да се било шта од примања одузме људима који живе на Косову.
„Међутим, било је примедби да поједини који не живе више на КиМ незаслужено користе те накнаде“, рекао је премијер Србије Ивица Дачић.
Док је шетао Гучом, премијеру Дачићу један од посетилаца сабора добацио је како је он издао Косово и Метохију, после чега је му је премијер Дачић пришао и поразговарао са њим.