Инспекција у краљевачкој болници

Ginekologija-t
Три дана након што је на одељењу гинекологије у краљевачкој болници преминула Сузана Миловановић, инспекција Министартсва здравља испитује околности у којима је трудница умрла. За њену смрт породица оптужује лекаре.
Инспекција је ту су да би се испитале околности под којима је пре три дана у 10. недељи трудноће на одељењу гинекологије умрла 29-годишња Сузана Миловановић“, рекао је Веселиновић.
Чланови породице поднели су кривичну пријаву за немар и непружање потребне медицинске помоћи. За смрт оптужују лекаре гинеколошког одељења.
„Месец дана се превијала од болова, али нико није хтео да чује ни њу, ни породицу, да је прегледа уролог, јер је била бубрежни болесник“, рекла је за РТС сестра преминуле труднице Маријана Гавриловић.
Сузана је на гинеколошко одељење краљевачке болнице примљена пре месец дана, због крварења и болова у стомаку. Беба није била угрожена, бар су тако тврдили лекари.
„О њеном здравственом стању, међутим, нико није водио рачуна, а данима се савијала од болова“, истиче Гавриловићева.
Како каже, свесна је да сестру не може да врати, нити мајку њеној четворогиодишњој ћерки Елени, али је породица подигла глас како би помогла другима, како би спречили „да због немара лекара још неко умре“.
Директор ЗЦ „Студеница“ Звонко Веселиновић каже да је Сузана примљена на одељењу гинекологије због изражених симптома ране трудноће, а да је умрла под сликом изненадне смрти.
„Ни на који начин није деловало као да је тежак болесник, а обдукција ће утврдити тачан узрок“, рекао је Веселиновић.
Најраније за месец дана биће познати резултати обдукције, коју су јуче обавили патолози из Београда, по налогу Тужилаштва.
Сузана Миловановић биће сахрањена данас у 14 сати на Новом гробљу у Краљеву.