Италија, аутобус слетео са надвожњака

Nesreca-u-Italiji-t
Tридесет особа погинуло, а 10 повређено на југу Италије када је аутобус слетео с надвожњака високог 30 метара. Међу погинулима има и деце, а сведоци наводе да је изгледало као да је аутобус имао проблема са кочницама.У саобраћајној несрећи која се догодила када је аутобус слетео с надвожњака високог 30 метара на југу Италије 38 особа је похинуло, а 10 је повређено.
Спасиоци наводе да је аутобус, пре слетања с надвожњака, који је на висини од 30 метара, ударио неколико возила.
Светлећи знаци у близини Авелина, код Напуља, упозорили су на успорени саобраћај на аутопуту А116, великом аутопуту дуж јужне Италије, изјавили су полиција и званичници.
Они су рекли да изгледа да је возач аутобуса изгубио контролу над возилом из још неутврђених разлога.
Ватрогасци су извукли тела погинулих из смрсканог аутобуса, а неколико тела је било испод аутобуса, известили су италијански медији.
Једанаест особа је пребачено у болницу, али је једна касније подлегла повредама. Још једна се налази у критичном стању. За сада није познато да ли је још неко преживео осим њих, нити да ли има несталих.
Возач је такође погинуо, преноси АФП.
Спасиоци су електричним тестерама секли аутобус и поверемено су се заустављали да би чули да ли неко евентуално зове у помоћ.
Према извештајима, у аутобусу се налазило 49 људи у тренутку када је пао са надвожњака у клисуру поред шумовите области.