Крвави избори у Пакистану

pakistan2-thumb
Опште насиље током локалних и парламентарних избора у Пакистану. У нападима талибана, погинуле најмање 22 особе. Упркос насиљу, милиони људи изашли на изборе, које многи сматрају историјским. Бивши премијер Наваз Шариф прогласио победу своје странке.Локални и парламентарни избори у Пакистану остали су у сенци бомбашких напада и пуцњава широм земље. Бивши пакистански премијер Наваз Шариф прогласио је победу своје опозиционе странке десног центра Пакистанска муслиманска лига и позвао друге странке да сарађују са њим.Упркос крвопролићу широм земље, излазност на изборима званичници су описали као „оргомну“, а биралишта су затворена сат касније него што је предвиђено због великих гужви.
Најавене претње талибана, влада је покушала да предупреди постављањем око 600.000 припадника безбедносних снага широм земље, како би заштитила изборна места и бираче, пише Гардијан.
Од почетка месеца, у насиљу широм те азијске земље убијено је 130 особа, а током самог изборног дана у суботу, животе је изгубило најмање 22 људи.
„Да, плашимо се, али шта да радимо? Можемо да седимо код куће и пустимо да се теоризам настави, или да изађемо из куће, гласамо, и изаберемо владу која може да реши проблем тероризма“, рекао је за агенцију АП Али Кан, гласач из Пешевара.