Кључна недеља за реконструкцију

Vlada-t
И даље без конкретних потеза у реконструкцији Владе, али први потредседник Владе Александар Вучић поручује да је било доста одуговлачења, и да ће реконструкција бити завршена до краја јула. Напредњаци спремни да замене бар три министра, а социјалисти најмање једног. УРС решио да не смењује ниједног свог министра.Партије су рекле своје. Тачка на реконструкцију, међутим, још није стављена, али јесте на спекулације о томе хоће ли бити замене премијера и избора.
„Само је једно сигурно – никада нећу бити премијер политичким и калкулантским играма, већ само уколико би то неки избори на такав начин одредили, а у овом тренутку не мислим да су избори приоритет Србије“, поручује први потпредседник Владе Александар Вучић.
Признаје да су сви, па и он криви што темпо реконструкције није бржи. Зато ће, поручује, идућа недеља бити пресудна, а све ће бити урађано ефикасно.
„Да буду постављени људи који ће да донесу промене, свежину, нову енергију и да таквим радом омогућимо и обезбедимо да у будућности буде више одговорности и више озбиљности и да нико не буде ‘везан за фотељу’ у коју је и изабран само зато да би служио свом народу и грађанима“, каже Вучић.
Напредњаци су рекли да су спремни да замене бар три министра, а социјалисти најмање једног, УРС је решио да не смењује ниједног свог министра
„Немамо апсолутно никакав проблем да се све троје повучемо ако је то потребно. Ако има бољих, добро су дошли за Србију“, поручује лидер УРС-а Млађан Динкић.
На питање да ли то значи да је УРС себи потписао исписницу из Немањине, потпредседница СНС-а Зорана Михајловић одговара да је то питање за Динкића, а не за њу.
Међутим, са другог нивоа напредњака стижу и наговештаји новог коалиционог споразума.
„Оно што ја могу као представник СНС-а да кажем је да ако неко неће да учвествује у реконструкцији, то може да значи свакако и разговор о неком коалиционом споразуму новом, али то је сада ствар на нашим лидерима који ће сести и разговарати, али морамо се мењати“, изјавила је потпредседница СНС-а Зорана Михајловић.
Социјалисти су више пута истакли да нису препрека реконструкцији, а данас се о тој теми нису оглашавали.