Начелници косовских округа у Влади

VladaT2
Бриселски споразум биће тема састанка начелника пет косовских округа и представника Владе Србије, који почиње у 13 сати у Београду.Начелници пет косовских округа разговараће данас у Београду са представницима Владе Србије о бриселском споразуму, који је парафиран 19. априла, потврдио је начелник Косовскомитровачког округа Раденко Недељковић. Начелник Призренског округа Јовица Будурић рекао је да је састанак заказан за 13 часова у Влади, али није могао да прецизира са киме ће од представника Владе Србије разговарати начелници пет косовских округа.
Начелник Косовског округа Владета Костић у изјави Танјугу, такође, је потврдио да ће састанак бити одржан у уторак.
Састанку ће, поред начелника Косовско-митровачког округа, Косовског и Призренског округа, присуствовати и начелница Пећког округа Винка Радосављевић и начелник Косовско-поморавског Срђан Митровић.
Претходни састанак представника Срба са севера Косова који је имао за циљ постизање сагласности око примене бриселског споразума одржан је 30. априла у Беогаду и тада није постигнут договор јер се косовоски Срби противе његовој примени.
Челници више од 10 општина јужно од Ибра доћи ће данас у Београд, и без званичног позива, у намери да разговарају са представницима владе о споразуму парафираном у Бриселу, изјавио је председник Општине Штрпце Звонко Михајловић.