Невреме и земљотрес у Скопљу

3023251_skoplje-t1232
Велико невреме праћено градом накратко поплавило скопске улице. Истовремено, македонску престоницу потресао и земљотрес снаге 3,7 степени по Рихтеровој скали.
Снажно невреме праћено градом претворило је, накратко, улице Скопља у праве реке, што није био крај невоља, јер је македонску престоницу, истовремено, погодио и земљотрес снаге 3,7 степени по Рихтеровој скали.
На главни град Македоније је за пола сата пало 37 литара кише на метар квадратни, а ветар је достизао брзину од 70 километара на сат, известио је македонски Хидрометеоролошки завод, а пренела МИА.
Одмах иза невремена у главном граду Македоније осетио се лакши потрес – епицентар је био осам километара од Скопља а јачина потреса 3,6 степени Рихтера.
Македонски министар саобрадхаја Миле Јанакиески, који координира Оперативно тело владе ноћас је заједно са градоначелником Скопља Коце Трајановским обишао критичне тачке настале током невремена и рекао да за сада нема пријављених повређених особа и да је причињена само материјална штета.
Екипе јавних предузећа ЕВН и Гама су на терену и предузимају одговарајуће мере сходно стању на терену.
У насељу Ново Лисиче, земља се одронила у повукла у рупу неколико аутомобила који су били паркирани у близини.
Потопљено је неколико гаража и подрума, а главни градски трг био је накратко покривен ледом.Исто такво изненадно невреме са кишом и прексиноћ је погодило македонску престоницу.