Нема избора са грбом Косова

ivica ttt
На састанку у Бриселу 27. августа тражићу гаранције Приштине и ЕУ да лого Косова не буде на гласачким листићима за локалне изборе, рекао Ивица Дачић. Премијер поручио да Срби на изборима неће учествовати ако не буду статусно неутрални.„Или ће избори бити статусно неутрални, или ми на њима не учествујемо“, истакао је премијер.
Дачић је за Новости рекао и да ће то јасно да предочи косовском премијеру Хашиму Тачију и шефици европске дипломатије Кетрин Ештон на заједничком састанку у Бриселу.
Премијер је потврдио да ако на гласачким листићима буде грб такозване државе Косово, Влада Србије ће највероватније позвати Србе да не изађу на локалне изборе.
Он је додао и да је дефинисан начин на који се Косово представља. „Не могу да прођу ти шибицарски трикови. Зна се шта је прописано Бриселским споразумом. Са Србијом не може тако да се игра“.
Дачић је у разговору са амбасадорима Квинте у Београду – САД, Немачке, Француске, Италије и Велике Британије – упозорио да инсистирања Приштине да на гласачком листићу на локалним изборима на КиМ буде лого такозваног независног Косова нарушава статусну неутралност бриселског споразума.