Николић: За изборе увек има времена

Tomislav-Nikolic-t
Председник Томислав Николић апелује на Владу нарочито на СНС да убрзано окончају реконструкцију и наставе спровођење реформе. За изборе увек има времена, наводи Николић у саопштењу.Николић је упутио посебну поруку СНС да се издигне узнад партијских интерса који јој сада говоре да иде на нове изборе због угледа који ужива у народу.
У саопштењу са састанка коме су присуствовали и премијер Дачић и вицепремијер Вучић, наводи се да нису баш сви актери у Влади Србије на адекватан начин схватили обећање дато грађанима.
Како се наводи, потребно је да покушамо „сви заједно, сви који добро Србије виде као најважнији циљ да очувамо стабилност институција владе, која треба да настави европски пут“.
„За изборе увек има времена“, поручио је председник у саопштењу.
„Грађани Републике Србије с правом очекују да им држава омогући бољи живот и да влада Републике Србије, као институција, оствари услове да наш народ добије шансу да живи онако како заслужује. Онако како живе грађани у свим модерним европским државама. Ни боље, ни горе“, наводи се у саопштењу председника.
Како се наводи из Председништва, када је у нашој земљи пре годину дана избором Томислава Николића за председника Републике дошло до промена, нова коалиција која је тада формирала владу Републике Србије, као свој циљ поставила је решавање нагомиланих економских и социјалних проблема, решавање бројних питања која су годинама уназад акумулирана уместо да буду решавана.
Међу њима су, како се додаје, решавање проблема на Косову и Метохији, напредак ка пуноправном чланству у Европској унији и отварање нових перспектива за нашу земљу, кроз обнављање запостављане сарадње са многим државама са којима Србија баштини традиционалне пријатељске односе.
„Наша држава обећала је то својим грађанима. Наша Влада требало је то да спроведе. Наши грађани то заслужују и очекују“, наводи се у саопштењу и додаје да данас, годину дана након тог обећања, ситуација у нашој земљи је и даље веома сложена.
Истиче се да је време за доношење веома важних одлука за будућност Србије и њених грађана.
„Време је да се покаже да власт мора да буде одговорна према народу и да не може министар и његова партија да буде битнији и пречи од интереса обичног грађанина, истог оног грађанина који гласа и који плаћа порез својој држави. Од чега плату примају баш ти министри. Не могу интереси политичке странке, ма која она била, да буду пречи и битнији од интереса Отаџбине и њене будућности“, истиче се у саопштењу.