Николић: Не учествујемо у санкцијама против Русије

Nikolic-Meskov
Председник Србије Томислав Николић разговарао је са замеником министра спољних послова Русије Алексејом Мешковом, коме је пренео да Србија начелно подржава територијални интегритет Украјине, али да неће учествовати ни у каквим санкцијама против Русије.
Николић и Мешков истакли су задовољство због одличних односа Србије и Русије изразивши уверење да још увек има могућности за проширење сарадње, пре свега на пољу економије.
Мешков је рекао да је за Русију изузетно важно што Србија није увела санкције Руској Федерацији, напомињући да тренутна ситуација отвара нове могућности за повећање трговинске размене између две земље, саопштила је Служба председника Србије за сарадњу с медијима, преноси Танјуг.
Са Мешковом је разговарао и министар спољних послова Ивица Дачић. Током састанка указали су на високи ниво добрих и пријатељских односа две земље.
У отвореном разговору разматрана су питања даљег унапређења билатералне сарадње и подвучена спремност обе земље за наставак дијалога о свим питањима од обостраног интереса, саопштило је Министарство спољних послова.