Николић: Поносим се Војводином

Nikolic Tomislav sajam-t
Деведесет година постојања Новосадског сајма говори о његовом квалитету, али и о виталности српског народа који раме уз раме са другим европским народима развија и негује трајне вредности, рекао председник Томислав Николић у Новом Саду. Николић је поручио да га тај значајан датум чини да се поноси Војводином и оним што Србија у њој има.На свечаности поводом девет деценија постојања Новосадског сајма, председник Србије Томислав Николић рекао да деведесет година постојања те институције говори о њеном квалитету и о виталности српског народа, који је у стању да, раме уз раме са другим европским народима, развија и негује праве вредности. Николић је поручио да га тај значајан датум чини да се поноси Војводином и оним што Србија у њој има.“Деведесет година постојања једне институције, Новосадског сајма, на овим просторима пуним изазова, заиста много говори о њеном квалитету и њеној важности. Говори и о нама. О виталном и способном народу који је у стању да, раме уз раме са другим европским народима, развија и негује праве, трајне вредности“, рекао је Николић, који је примио златну плакету Новосадског сајма.
Председник Србије је подсетио да је током свог постојања, од првих трговачких и занатских изложби, па све до данашњих модерних манифестација, овај сајам успешно испуњавао своју мисију обезбеђујући привреди приступ иновацијама и најмодернијим светским технологијама, као и приступ светском тржишту за пласман наших производа.
„Међународни пољопривредни сајам, као најважнија манифестација Новосадског сајма је истовремено и најважнији сајам те врсте у овом делу Европе. Ниједна озбиљна светска компанија, без обзира да ли производи механизацију, машине и опрему за агро-индустријски комплекс или било коју другу област пољопривреде, не може себи да дозволи да макар једном годишње не дође у Србију, у Нови Сад и не изложи своје производе“, каже председник Николић.
Према његовим речима, светска криза и лоше газдовање Србијом значајно су у претходном периоду ослабили целу српску привреду, па и пољопривреду.
Храна ће бити важнија од нафте
Николић каже да ће ускоро храна бити важнија од нафте. „Наша Србија има огроман пољопривредни потенцијал за чији ће развој баш Новосадски сајам одиграти значајну улогу. Ми смо у кратком временском периоду успели да редефинишемо стратешке циљеве Србије и да поставимо основу за њихово остваривање“, нагласио је Николић.