Николић примио Вестервелеа

Nikolic-t
Српски председник Томислав Николић разговара са шефом немачке дипломатије Гвидом Вестервелеом. По доласку у Београд, Вестервеле је рекао да је важно да бриселски споразум буде спроведен, корак по корак.Немачки министар спољних послова разговараће током дана и са премијером Србије Ивицом Дачићем, као и са министром спољних послова Иваном Мркићем.
Вестервеле је посету Београду започео сусретом с вицепремијером Александром Вучићем јуче поподне.
Обраћајући се новинарима, непосредно по доласку немачког званичника на аеродром, Вучић је рекао да ће Србија поштовати бриселски споразум, да је уверен да ће добити датум за преговоре у јуну, и да потом очекује конкретну економску подршку Немачке, а не похвале.
Вестервеле је поручио да договор о примени бриселског споразума и почетак његове примене, корак по корак, представља најважнији предуслов за даљи напредак Србије на путу ка ЕУ.
До посете шефа немачке дипломатије долази дан уочи новог бриселског састанка Дачића и косовског премијера Хашима Тачија који ће бити посвећен имплементацији споразума постигнутог 19. априла.
Шефови држава и влада ЕУ би на самиту 27. и 28. јуна требало да донесу одлуку о томе да ли ће Србији бити додељен датум за почетак приступних преговора са ЕУ.
Бундестаг ће свој став о томе питању изнети на седници 27. јуна.