Николић са Путином у Сочију

Tomislav-Nikolic-t
Трећи сусрет српског и руског председника Томислава Николића и Владимира Путина у Сочију. Планирано је да буде потписана Декларација о стратешком партнерству између две владе, која ће одредити главне правце даљег развоја односа, саопштио Кремљ.Председник Србије Томислав Николић допутовао је у Сочи, где ће се састати с председником Руске Федерације Владимиром Путином и потписати Декларацију о стратешком партнерству две земље.
Трећи сусрет српског и руског председника Томислава Николића и Владимира Путина у Сочију. Планирано је да буде потписана Декларација о стратешком партнерству између две владе, која ће одредити главне правце даљег развоја односа, саопштио Кремљ.
Председник Србије Томислав Николић допутовао је у Сочи, где ће се састати с председником Руске Федерације Владимиром Путином и потписати Декларацију о стратешком партнерству две земље.
Извештај Бојана Бркића из Сочија
Председник Србије Томислав Николић је данас на почетку радне посете Руској Федерацији, обишао Олимпијски парк у Сочију, где ће 2014. године бити одржане Зимске олимпијске игре и у чијој изградњи учествују и бројни грађевински радници из Србије.
Николић је у Олимпијском парку, који је још у изградњи, посетио четири завршена објекта у којима ће бити одржана такмичења.
Из Кремља је саопштено да ће у Сочију бити потписана Декларација о стратешком партнерству између две владе, која ће одредити главне правце даљег развоја односа.
Николић предводи делегацију Србије у којој су и први потпредседник Владе Александар Вучић, министар спољних послова Иван Мркић и министар природних ресурса, рударства и просторног Милан Бачевић, амбасадор Србије у Москву Славенко Терзић, саветник председника Марко Ђурић.
Николић и Путин ће у вили руског председника Бочаров Ручеј у Сочију потписати Декларацију о стратешком партнерству, којом ће, како је саопштено из Кремља, бити одређени „главни правци даљег развоја односа“.
Пре потписивања најављен је састанак у ужем саставу, коме ће, уз Николића и Путина, присуствовати и Вучић и Мркић, а са руске стране шеф руске дипломатије Сергеј Лавров и Путинов саветник Јуриј Ушаков, а потом је планиран радни ручак за две делегације.
Руска агенција Итар-тас подсећа да ће то бити трећи сусрет Путина и Николића. Николић је током 2012. године два пута посетио Русију, а двојица лидера су више пута контактирала и телефоном.