Николић са Путином

Nikolic
Председник Србије Томислав Николић разговараће са председником Русије Владимиром Путином и присуствовати руско-српској инвестиционој конференцији.
Како је предвиђено програмом радне посете, Николић ће пре подне у Трговинско-индустријској комори Русије учествовати на пословној конференцији „Инвестициони потенцијали Србије“.
Поред Николића, учесницима конференције ће се обратити и министар природних ресурса, рударства и просторног планирања Милан Бачевић, председник Привредне коморе Србије Жељко Сертић, Трговинско-индустријске коморе Русије Сергеј Катирин.
Такође, на скупу ће говорити и председник заменик генералног директора „Гаспромњефта“ Јевгениј Кудинов и председник Извршног одбора Сбербанке Србија Валериј Овсјаников.
Предвиђено је и потписивање Писма о намерама између компаније Мајевица холдинг из Бачке Паланке и ТЕСЕ из Вороњежа, као и Уговора о заједничком улагању и сарадњи између компанија Спектар из Чачка и Метромед из Омска.
На конференцији ће бити изведена видео презентација „Београд на води“.
Инвестициони форум биће прилика и за сусрет председника Николића са директором „Гаспромњефта“ Александром Ђуковом. „Гаспромњефт“ је већински власник компаније НИС.
Председник Србије ће поподне у Кремљу разговарати са првим човеком Руске Федерације, а како је уочи посете најављено, на дневном реду биће широк спектар тема – билатерални односи, напедак у радовима на пројекту „Јужни ток“, ситуација у свету.
Такође, двојица лидера разговараће и о руским улагањима у српску железницу, актуелним и потенцијалним инвестицијама у Србију, као и о извозу из Србије у Русију.
Овај састанак биће њихов пети сусрет од маја прошле године када је Николић постао председник Србије. Декларација о стратешком партнерству , потписана маја ове године, потврда је пријатељских односа и међусобне подршке две земље.
У делегацији са председником Николићем су и његови саветници – Марко Ђурић, Предраг Микић и Станислава Пак Станковић.