Николић: Србија нема непријатеље

Nikolic-PTJ-t
Противтерористичка јединица МУП-а Србије не би требало да има озбиљна посла, јер овакве јединице раде када људи ћуте, а Влада и председник улазе у дијалог са свима, рекао председник Томислав Николић на обележавању десет година ПТЈ. Србија нема непријатеље у свету, има само мање или веће пријатеље, истиче Николић.
Председник Србије Томислав Николић је, на обележавању десетогодишњице Противтерористичке јединице МУП-а Србије, пожелео да она у будућности има што мање посла, јер ће то значити да је државна политика Србије да не ствара непријатеље, уродила плодом.Николић је, на свечаној академији у бази ПТЈ „Липовица“, рекао да Србија нема непријатеље у свету, да имамо само мање или веће пријатеље, те да се труди да непријатеље не ствара, а да од мањих пријатеља направи веће.
„Ова јединица не би требало да има озбиљна посла, јер овакве јединице раде када људи ћуте, а влада и председник обилазе свет, улазе у дијалог са свима, са онима са којима воле да разговарају и са онима са којима се гледају попреко, али све док разговарамо мања је опасност и шанса да ће командант ПТЈ Горан Драговић повести своје јунаке у борбу против тероризма“, рекао је Николић.
Данас у Србији, како је подсетио Николић, постоји неколико јединица чији се припадници унапред опредељују да свој живот дају за безбедност грађана Србије и туђу децу, и зато је задатак државе да на најбољи начин опреми те специјалне јединице.
„Желим вам много десетогодишњица, вежби и тренинга, а мало рада, јер ће то значити да је успела политика Владе Србије, а то је политика коју водим и ја“, поручио је председник Николић.
Он је рекао да о поверењу које има у ПТЈ сведочи и чињеница да је одабрао да се о његовој бебедности викендом, када одлази у очево родно село, брине управо та јединица.
Председник Србије је истакао да је припаднике ПТЈ у прошлости сретао у разним ситуацијама, али никада у нечасним позицијама којих би могли да се постиде.
Председник Николић је један од добитника статуе грифона, знака и хералдичког заштитника јединице, која му је додељена у знак захвлности за снажну и доследну подршку ПТЈ.