Николић у посети Израелу

Nikolic p
Председник Србије Томислав Николић путује у званичну посету Израелу током које ће се састати са највишим званичницима те државе. Николић ће боравити и у званичној посети Палестини.Током званичне посете Израелу која почиње данас, председник Србије Томислав Николић састаће се са највишим званичницима те државе.Николић ће се састати са председником Израела Шимоном Пересом, председником израелске владе Бењамином Нетанијахуом и председником скупштине Израела Јули Еделштајном.
Председник Николић ће разговарати и са израелским министром пољопривреде и руралног развоја Авигдором Либерманом, као и са председником партије „Израел Наш дом“ Јаиром Шамиром.
Како је најављено, Николић ће у среду, 1. маја обићи Јерусалим, где ће се састати са јерусалимским патријархом Теофилом III.
Председник Николић ће обићи и „Зид плача“, цркву Светог Гроба, цркву Светог Арханђела Михаила, цркву рођења Исуса Христа, као и манастир Свети Сава Освешћени.
Након тога, председник Србије ће боравити у званичној посети Палестини, где ће се састати са председником Махмудом Абасом.
Амбасадор Израела у Србији Јосеф Леви рекао је прошле седмице да су две земље „имале и имају“ одличне билатералне односе засноване на дубокој солидарности српског и јеврејског народа.
Израелци, напоменуо је амбасадор, добро знају ко су Срби и Србија са којма их везује историјско пријатељство и зато им желе просперитет.