Ниш, хапшење директора јавних предузећа

19
Због сумње да су оштетили градски буџет за више од 13 милиона динара, полиција приводи шест садашњих и бивших директора нишких јавних предузећа и двојицу власника приватних фирми.
Нишка полиција од јутрос ради на привођењу неколико бивших и садашњих функционера Дирекције за изградњу града и локалних јавних предузећа и приватног предузећа због злоупотребе, саопштено је из Полицијске управе у Нишу.У току је привођење Миодрага Б, бившег директора ЈП Дирекција за изградњу Града Ниша, Бранислава Ј, заменика директора, Бранислава Ј, извршног директора, и Драгана К, помоћника директора за правне послове тог предузећа, навела је нишка полиција.
Полиција приводи и Горицу М, бившег директора ЈКП „Градска топлана Ниш“, Милана О, заменика директора ЈКП „Градска топлана Ниш“, Зорана Б, власника предузећа „Урбан 018“ из Ниша и Славише А, власника грађевинског предузећа „Косаница“ ДО Ниш.
Полиција наводи да се сумња да су извршили кривично дело злоупотребе службеног положаја саизвршилаштвом, чиме су оштетили буџет Града Ниша у укупном износу од 13.400.535,60 динара.