Новаков поход на титулу

Novak-t
Трећег дана Ролан Гароса прва ће на терен Јелена Јанковић против Данијеле Хантухове. Ђоковић око 13 сати на Централном терену креће у поход ка јединој грен-слем титули која му недостаје. По завршетку Новаковог меча Типсаревић игра са Французом Николасом Мауом.Трећег дана Отвореног првенства Француске у тенису, у уторак, на терене Ролан Гароса крај Париза излазе троје представника Србије – Новак Ђоковић, Јанко Типсаревић и Јелена Јанковић.Најбољи светски тенисер Ђоковић у поход ка јединој грен-слем титули која му недостаје креће дуелом против Белгијанца Давида Гофана, тренутно 57. на АТП листи.
Тај меч, први мећусобни до сада, на програму је после 12 сати. Уколико очекивано преброди стартну препреку, Ђоковић ће у другом колу играти са победником сусрета између Хрвата Ивана Додига и Аргентинца Гвида Пеље.
Типсаревић после 14 сати игра против Француза Николаса Мауа са којим има негативан биланс. Мау, тренутно 173. тенисер света, добио је оба досадашња дуела.
Бољи из сутрашњег меча у другом колу играће са победником сусрета измећу Шпанца Фернанда Вердаска и Француза Марка Жискела.На женском турниру Јелена Јанковић одмерава снаге са старом познаницом, искусном Словакињом Данијелом Хантуховом, тренутно 61. на WТА листи, а меч је на програму од 11 сати.
Од осам досадассњих мећусобних дуела Српкиња је добила пет, а боља из меча играће у другом колу против Гарбине Мугурузе из Шпаније.