Новак обезбедио Мастерс куп

novakT
Новак Ђоковић, седму годину заредом, учествоваће на Мастерс купу. Осим најбољег тенисера света, учешће у Лондону, на завршном турниру сезоне, обезбедио једино Рафаел Надал.Бити бранилац титуле додаје мало више очекивања и притиска. Знајући да могу да играм добро имам довољно разлога да верујем да могу да одбраним титулу. То ме инспирише да се добро припремим“, рекао је Ђоковић.
Поред Ђоковића, до сада је једино Шпанац Рафаел Надал обезбедио пласман на завршни турнир на којем учествује осам најбољих тенисера у овој сезони.
Српски тенисер је два пута тријумфовао на Мастерс купу. Први пут 2008. године када је у финалу у Шангају победио Руса Николаја Давиденка, а други пут прошле године у Лондону, победом над Швајцарцем Роџером Федерером.
„Моја најдража успомена је освајање титуле 2012. године када сам победио у свих пет мечева и играо добар тенис. То је био најбољи начин да се заврши сезона“, рекао је Ђоковић.
Он је први на АТП листи већ 95 недеља. Први пут је постао број један 4. јула 2011. године након што је освојио титулу на Вимблдону.