Новак у полуфиналу!

DjokovicT
Без имало муке, Новак Ђоковић победио Ришара Гаскеа са 2:0 (6:1, 6:2) и пласирао се у полуфинала турнира у Монтреалу. Сервис првог рекета света готово без грешке. Наредни ривал бољи из дуела Надал – Матошевић.Најбољем светском турниру било је потребно 52 минута за пласман у полуфинале, пре свега захваљујући врло сигурној игри и одличном расположењу.
Након нешто лошије партије са Денисом Истомином, Ђоковић је врло лако стиао до победе против Гаскеа, којем је препустио три гема у мечу.
Први рекет света је одлично отворио меч, први гем освојио без изгубљеног поена, а одмах после направио брејк. Одличним сервисом Ђоковић није пружио прилику Гаскеу да припрети, а камоли да начини преокрет, па је српски тенисер освојио први сет резултатом 6:1.
У другом сету Гаске, девети тенисер света је показао нешто више, па је освојио два гема, једноставно, није могао ништа против Новака који је играо фантастично.
Лако је схватити шта је било главно Ђоковићево оружје у овом мечу када се погледа статистика, која говори да је проценат успешности првог сервиса Новака Ђоковића 80 одсто
Полуфинале је на прогераму у суботу, а у њему Ђоковић игра против бољег из меча Надал – Матошевић.