Новак Ђоковић, краљ у Лондону!

Djokovic6
Новак Ђоковић – Рафа Надал 2:0 (6:3, 6:4). Круна сезоне Новака Ђоковића. Наш тенисер одбранио је титулу на завршном мастерсу сезоне у Лондону, пошто је великом финалу савладао највећег ривала Шпанца Рафаела Надала 6:3, 6:4.
Ђоковић је тако тријумфом завршио сезону када су у питању АТП турнири, а преостаје му још да у финалу Дејвис купа са селекцијом Србије савлада Чешку и дође до друге „салатаре“. Српском тенисеру вечерашња титула била је седма титула у години и уједно трећи тријумф на завршним мастерсима у каријери.Српски ас је правовременим брејковима, снажним ударцима и мирноћом у игри успео да поремети Шпанца и натера га на грешке у серијама. Ђоковићу је вечерашња победа била 17. у 39. међусобном окршају са Надалом.
Новак је на одличан начин почео меч, освојио свој сервис гем, а потом одмах направио брејк. При резултату 3:0, други тенисер света је поново дошао до шансе да одузме сервис, али је Надал спасио брејк лопту, а потом на сервис Ђоковића се реванширао српском тенисеру и смањи на 3:2. Надал је потом дошао до изједначења на свој сервис, али је Ђоковић потом у потпуности надиграо Шпанца, пре свега на свој сервис и притом направио још један брејк, те доша до 1:0 у сетовима.
Ђоковић је у вечерашњем мечу у свим елементима и у сваком тренутку био бољи ривал од Надала који се очигледно задовољио чињеницом да ће 2013. ипак завршити на првом месту АТП ранг листе.Надал је у првом сету имао свега три винера, наспрам 11 Ђоковићевих.
У другом сету Ђоковић је при резултату 1:1 направио одлучујући брејк, који је сачувао до краја, при том Надалу није дозволио ни да дође до брејк лопте. Новак је на свој сервис искористио другу меч лопту и тако дошао до седме титуле титуле у сезони и трећег наслова првака на завршном турниру сезоне.