Нова генерација официра Војске Србије

Kadetkinja-v-t
Традиционалним бацањем шапки у ваздух, завршена свечаност поводом промоције најмлађе генерације официра Војске Србије. Церемонији испред Дома Народне Скупштине у Београду присуствовали државни и војни врх. Војска Србије има важну улогу у очувању унутрашње стабилности државе и друштва, поручио председник Србије Томислав Николић.Председник Србије Томислав Николић поручио је у говору на свечаности да држава и друштво само у условима унутрашње стабилности могу складно да се развијају. Како је рекао, Војска Србије у томе има важну улогу.
Николић је указао да Србија данас трасира свој пут ка просперитету и заслуженом месту у европској породици држава, те да на том путу мора очувати и промовисати оне вредности које нашу земљу чине другачијом од осталих.
Упозорио је поводом обележавања 100 година од почетка Првог светског рата да се Србија мора постарати да потомцима остави часну историјску истину о учешћу и победи Српске војске у том рату.
Осим Николића, свечаности присуствују и министар одбране Небојша Родић и начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић, командант Националне гарде Охаја генерал Дебра Ешенхерст, као и страни изасланици одбране у Србије.
Председник је официрском сабљом наградио најбоље потпоручнике у рангу Ивана Сибиновића, Синишу Чабаркапу и Николу Бечаревића.
Први у рангу потпоручник Иван Сибиновић рекао је да ће најмлађа генерација официра сваки задатак извршити часно и одговорно и да ће опрадвати поверење, али је истакао да се нада да део знања неће морати да примене у пракси.