Нова такса за камионе ка Косову

Prelaz-t
Косовска влада увела нову таксу од 100 евра камионима који возе робу из централне Србије, Македоније и Црне Горе на Косово. Представници владе Косова истичу да је реч о мери реципроцитета према државама региона.Приштински медији преносе да је влада Косова увела нову таксу од 100 евра камионима који возе робу из централне Србије, Македоније и Црне Горе на Косово.
Представници министарства саобраћаја и инфраструктуре рекли су да је такса резултат реципроцитета Косова према Србији и другим државама региона, изузев Албаније.
Саветник у косовском министарству Љах Нитај је рекао да су до сада косовске компаније приликом уласка у централну Србију плаћале таксу од 100 евра по камиону, и да је од јуче иста мера уведена за камионе из Србије, Македније и Црне Горе.
„Ово је реципрочна мера како би заштитили компаније са Косова које извозе робу. Ова такса ће се примјењивати и за остале земље региона, са изузетком Албаније, јер она никада није примењивала било коју накнаду за камионе са Косова“, рекао је Нитај.
Такса од 100 евра биће наплаћивана за сваки улазак на Косово.