Нова хапшења због малверзација у Краљеву

Hapsenje KVt
Четири особе ухапшене у Краљеву због сумње да су одговорне за злоупотребе током санације последица земљотреса у том граду. Ухапшени су били чланови Комисије за спровођење јавних набавки приликом санације земљотреса.У Краљеву су ухапшене четири особе због сумње да су одговорне за злоупотребе током санације последица земљотреса у том граду, саопштила је полиција.
Ухапшени су Александра Нектеријевић, бивша директорка Дирекције за изградњу града Краљева, Саша Пантелић, начелник службе Друштвених делатности Града Краљева, Горан Радичевић, радник Градске управе, Гордана Брадић, правник у Дирекцији за изградњу Града Краљева, незванично сазнаје РТС у Тужилаштву.
Они су било чланови Комисије за спровођење јавних набавки приликом санације земљотреса који је Краљево погодио 3. новембра 2010. године, наводи се у саопштењу.
Кривичном пријавом ће бити обухваћен и Б.Ђ, такође члан комисије за јавне набавке, који је већ у притвору. Они се сумњиче да су одговорни за злоупотребу службеног положаја.
Осумњичени су као комисија одређена за спровођење поступка јавне набавке за изградњу монтажних кућа, приликом додељивања послова извођачима радова, послове које су већ поверили предузећу „Шпик иверица“ из Ивањице, које је и извело поверене радове, исте радове поверили и конзорцијуму чији је представник предузеће „Ју Кеопс“.
То предузеће није извело радове, али је наплатило од града 1.403.444,94 динара за колико су оштетили буџет Краљева.
Полиција је раније ухапсила бившег градоначелника Краљева Љубишу Симовића и још 15 особа због малверзација током обнове града.