Нови кишни дан, нова опасност од непогода

Loznica
У Србији ће и данас преовлађивати облачно и свежије време, повремено са кишом, пљусковима и грмљавином. Протекле ноћи, јака киша праћена ветров донела је велике проблеме становницима западне и централне Србије.
Током дана очекују се и временске непогоде праћене великом количином падавина, градом и јаким ветром.Невреме са јаком кишом, ветром и грмљавином захватило је синоћ већи део Србије.
У Лозници се излила река Штира која протиче кроз град, а Градски штаб за ванредне ситуације у Лозници донео је наредбу о ванредној одбрани од поплава.
Поплављене су просторије градске топлане, али су бујице највише проблема и штете направили у Бањи Ковиљачи, где су поплављене просторије специјалне болнице.
Из насеља Градилиште, где је поплављена служба Медицине рада, ноћас су у Спортски центар Лагатор пребачени чланови 19 најугроженијих домаћинстава.
Гучевски и Симића поток поплавили су двадесетак кућа, а водена бујица носила је и паркиране аутобомиле.
Машине на терену рашчишћавају наносе камења, муља и разног отпада, како би вода могла да отиче. Киша и даље непрекидно пада.
У Ваљеву је због олује било проблема са снабдевањем електричном енергијом, али је током ноћи и јутра ситуација нормализована.
Ватрогасно-спасилачки батаљон добио је много позива за испумпавање воде из стамбених и пословних просторија које су због јаког пљуска поплављене.
У селима код Малог Зворника током вечери било је бујичних изливања мањих река и потока. Поново су покренута мања клизишта, али за сада нема већих проблема.