"Објединити ресоре енергетике и рударства"

Zorana-Mihajlovic-t
Ресори енергије и рударства треба да буду обједињени у једном министарству, а с приближавањем Европској унији биће потребно формирање министарства за животну средину, сматра министарка Зорана Михајловић.„Мој став је познат још из предизборне кампање, не само да треба да постоји једно министарство енергетике и рударства, већ је озбиљан проблем преплитање надлежности у сектору животне средине, јер је делом и у једном и у другом министарству,“ рекла је минисстарка у интервјуу листу Данас.
Према њеним речима, апсурдно је да је управљање на пример националним парковима код министра Милана Баћевића, а одржавање код ње.
„Има много таквих примера. А ако идемо у сусрет ЕУ, онда је поглавље 27 веома значајно, те животна средина треба да је посебно министарство,“ закључила је она.
На питање да ли ће тражити смену Душана Бајатовића она је рекла да је то питање за председника СПС али да ће „СНС на основу одлука СПС и лидера те странке Ивице Дачића процењивати колико озбиљно раде на реконструкцији“.
„Интерес Србије и нас из СНС јесте да Србијагас буде финансијски и организационо консолидован, јер само тако ћемо бити одговоран и искрен партнер са партнерима из Русије,“ рекла је она.
Када је реч о спекулацијама да ће на чело „Србијагаса“ доћи Срђан Бошњаковић, Михајловићева је рекла да није било званичних предлога на ту тему.
Коментаришући да ли постоји ли могућност да током реконструкције Владе дође и до нове прерасподеле јавних предузећа, којима ће руководити страначки кадрови, Михајловић је оценила да реконструкција, уколико до ње дође треба да помогне да се подигне ефикасност рада Владе и јавних предузећа, јер „више нема времена за чекање“.