Одлази Милутин Мркоњић

Untitled-1
Председништво СПС-а једногласно прихватило предлог Милутина Мркоњића да се изабере нови министар саобраћаја. Уколико УРС не промени став по питању персоналних промена и поделе Министарства фининсија и привреде на два ресора, могућа промена коалиционог споразума, каже Ивица Дачић.Мркоњић није желео да коментарише своју одлуку, али је бројним новинарским екипама кратко рекао: „Довиђења, децо“.
Иако су најавили да ће после седнице Председништва објавити само саопштење, лидер социјалиста Ивица Дачић ипак се обратио новинарима.
Он је рекао да је могућа промена коалиционог споразума уколико УРС не промени свој став по питању персоналних промена и поделе Министартсва фиансија и привреде на два ресора.
„Ако УРС не покаже спремност за персоналне промене или поделу одговорности, онда ће највероватније бити промењен коалициони договор“, рекао је Дачић.
Дачић је навео и да је јуче, на састанку лидера владајуће коалиције, Динкић рекао да неће бити персоналних промена из УРС-а ако нема смањења владе.
„Уколико задржи такав став мислим да смо ближи томе да ћемо наставити у коалицији без УРС-а“, рекао је Дачић.
Упитан ко би био нови потенцијални партнер у влади уколико УРС изађе, Дачић је рекао да није било речи о томе и да није циљ да се коалиција руши.
„Али не може бити темељне реконструкције ако у томе сви не учествујемо“, рекао је лидер социјалиста.
Говорећи о смени министара из СПС Дачић је рекао да је Милутин Мркоњић сам предложио да буде изаберан нови министар саобраћаја.
На питање да ли ће још неко од министара из СПС бити замењен, Дачић је рекао да није коначан став странке да ће само Мркоњић бити смењен и додао да ће сутра све бити дефинисано.
Упитан да прокоментарише оставку коју је лидер напредњака Александар Вучић понудио на место министра одбране и да ли би он био спреман да следи такав пример с обзиром да је премијер и минситар полиције, Дачић је одговорио да јесте спреман, али да то питање није покретано.
„То није спорна тема и о томе се може разговарати“, рекао је Дачић.