Одлука о платама и пензијама у наредних седам дана

3203915_mihajlovic-v-t
Потпредседница владе Зорана Михајловић најавила је да ће влада у наредних седам дана донети одлуку о томе колико ће бити смањене плате у јавном сектору и пензије.
Зорана Михајловић очекује да у наредних седам дана влада сасвим сигурно донесе одлуку о томе и оценила да је важније да се тачно дефинишу приоритети у министарствима и јавним предузећима и да се одвоји битно од небитног, преноси Танјуг.“Најмање је битан дан, да ли ће бити четвртак, петак или викенд, или понедељак, већ да то буде квалитетно урађено“, рекла је Михајловић новинарима у Лајковцу, где је обишла радове на обнови барске пруге, поводом Дана железничара Србије.
На питање новинара о уштедама које је најавио премијер Александар Вучић, које би у јавним предузећјима следеће године требало да износе 700 милиона евра, Михајловић је рекла да сва предузећа морају да имају јасно дефинисане приоритете, од инвестиционих до других, као и да је важно да се реализује само оно што је приоритетно, док ће све остало морати да сачека неко боље време.
„До викенда ћемо разговарати о томе и за викенд ћемо већ конкретно знати колико и где ћемо штедети“, рекла је Михајловићева.