Оливер Ивановић остаје у притвору

A10
Aпелациони суд у Приштини потврдио одлуку Основног суда у Косовској Митровици којом је Оливеру Ивановићу одређен притвор од месец дана. Суд се руководио истим, непостојећим разлозима које је навео првостепени суд, а који су у жалби аргументовано оспорени, каже бранилац Небојша Влајић.
Судско веће Апелационог суда у Приштини потврдило је одлуку Основног суда у Косовској Митровици, којом је Оливеру Ивановићу одређен притвор од месец дана због сумње да је починио ратни злочин и тешко убиство, потврдила је за РТС портпаролка Еулекса Ирина Гудељевић.У јануару, на захтев међународног тужиоца из Канцеларије Специјалног тужиоца Косова, међународни судија из Основног суда у Митровици одредио је месец дана притвора Ивановићу.
Адвокат Оливера Ивановића Небојша Влајић рекао је да је вечарас добио одговор из Апелационог суда у Приштини којом је одбијен његов захтев да се Ивановићу укине притвор и омогући одбрана са слободе.
„Иако је данас 4. фебруар у решењу је наведено да је донето 1. фебруара а моја жалба је одбијена и првостепено решење о одређивању притвора је потврђено“, рекао је Влајић.
Према његовим речима, Апелациони суд се „руководио потпуно истим, непостојећим разлозима које је навео првостепени суд за одређивње притвора, а који су у жалби аргументовано оспорени“.
„Убеђен сам да је у овом случају Суд подлегао незапамћеној медијској хајци против Ивановића које спроводе штампа и телевизија на албанском језику“, рекао је Влајић.
Адвокат је најавио да ће већ сутра разговарати са Ивановиће о даљим корацима и да би сви међународни фактори који су задужени за владавину права на Косову и Метохији морали бити обавештени о овом случају.
Грађанска иницијатива Србија, демократија, правда реаговала је саопштењем у којем осуђује одлуку Апелационог суда и наводи да није правовремено донета одлука. У саопштењу се наводи да одлука није образложена, већ да је њоме само потврђено првостепено решење.Ивановић је кандидат ГИ СДП на предстојећим локаним изборима који ће у Косовској Митровици бити поновљени 23. фебруара, након што је изабрани градоначелник Крстимир Пантић одбио да потпише изјаву о преузимању дужности, због ознака Републике Косово.
Ивановић, који се налази у притвору од 27. јануара, осумњичен је за два тешка кривична дела која су почињена 1999. и 2000. године, а у којима су страдали косовски Албанци. Његов адвокат Небојша Влајић је раније одбацио могућност Ивановићеве одговорности.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com