Опраштај "сломљених"

1 (1)
Ни Бразил ни Холандија никако нису желели овај меч, меч поражених и сломљених. Ипак, он Бразилцима може донети искупљење, бар мало аплауза после катастофе у полуфиналу.
Бразилија ће угостити Бразил и Холандију, без велике помпе, без гламурозне најаве и фанфара. Једноставно, они играју меч који се мора одиграти, меч поражених, меч за треће место.Утакмица не значи превише нити једној репрезентацији, јер, сасвим је јасно да нико не памти оне који су били трећи. Бразилу ова утакмица значи више него Холанђанима.
Међутим, Бразилцима може значити много више од пуког меча за треће место. Ово је прилика, мада то никада потпуно неће моћи да учине, да се искупе бар мало и добију понеки аплауз пред својом публиком након катастрофе у четвртфиналу.
Холанђани желе што пре кући, не допада им се идеја да остају у Бразилу ни дан више, јер се нису домогли финала, као што су планирали. Луј ван Гал је причао претходних дана колико је бесмислено играти утакмицу за треће место, али ће морати да још једном поведе екипу на Мундијалу.
Меч се игра у Бразилији, а главни судија је Ђамел Хајмуди из Алжира.