Подршка формирању Безбедносних снага Севера

20
Представници Срба са севера Косова и Метохије дају пуну подршку Влади и председнику Србије у захтеву да на простору севера Косова буду формиране Безбедносне снаге Севера.
Политички представници Срба са севера Косова и Метохије саопштили су да дају пуну подршку Влади и председнику Србије у захтеву да на простору севера Косова буду формиране Безбедносне снаге Севера, које би одликавале етнички састав становништва на том подручју.
„Ми политички представници Срба са севера Косова и Метохије дајемо пуну подршку Влади Републике Србије и Председнику Републике Србије у захтеву да се на простору севера Косова и Метохије формирају Безбедносне снаге Севера, попут оних чију најаву планира Приштина, а које по бриселском споразуму не смеју бити присутне на северу Косова и Метохије“, наводи се у саопштењу.
„Етнички састав Бебедносних снага Севера би одсликавао етнички састав становништва на северу, а њихово постојање би било гарант безбедности и сигурности. На челу тих снага би био припадник српског народа, који би био биран од стране Заједнице српских општина“.
Потписиници овог саопштења су чланови Управљачког тима Заједнице српских општина, Начелник Косовско-митровичког округа, градоначелници Северне Митровице, Звечана, Зубиног Потока и Лепосавића, председници Скупштина тих општина, као и њихова Привремена већа.