Пожар на фарми у Кини, 112 погинулих

Kina-pozar-t
Најмање 112 особa погинулo, а неколико десетина повређено у пожару на фарми живине и у фабрици за прераду живинског меса на североистоку Кине. Пожар изазвале експлозије на електричном систему фарме.У пожару на фарми живине и у фабрици за прераду живинског меса на североистоку Кине погинуло је најмање 112 особa, а неколико десетина је повређено.Пожар у месту Мишази, у провинцији Ђилин изазвале су, по свему судећи, три експлозије на електричном систему фарме, јавља Синхуа.
Позивајући се на неименоване раднике, телевизија Си-Си-Ти-Ви је објавила да је пожар избио док су се мењале смене и да се у том тренутку у фабрици налазило око 350 радника.
Локални званичници су саопштили да је погинуло 112 особа, а на свом блогу су објавили да је пожар изазвало цурење амонијака.
Влада провинције Ђилин страхује да би број жртава могао да буде још већи јер има на десетине повређених.
Спасиоци су пронашли тела у спаљеним зградама, а спасилачка операција је настављена, преноси АП.
На снимку приказаном на кинеској телевизији види се како тамни дим избија из структура од цемента.
Преживели су за агенцију Синхуа испричали да је бекство из фабрике било отежано због „сложене унутрашњости“, уских излаза и закључане предње капије.
Власник фабрике живине „Ђилин баојуанфенг полтри“ велики је произвођач пилећих прерађевина и запошљава 1.200 људи. Фабрика се налази изван града Дехуи, око 800 километара североисточно од Пекинга.