Потрага за рударом и даље траје

3218123_rudnik-t
Читаве ноћи трећа смена покушавала је да дође до рудара који је затрпан у јами „Стрмостен“, у руднику угља Рембас код Ресавице. Спасиоци немају контакт са Жељком Милетићем.
Око 60 спасилаца Рудника мрког угља „Рембас“ и даље трагају за рударом Жељком Милетићем (36), на кога се јуче ујутру, у јами „Стрмостен“, обрушила велика количина угља, земље и камења, док је бушио угаљ у јами.
„Радили су јуче и целу ноћ, напредују, али много је обрушеног материјала до места несреће и стално се обрушава. То веома успорава спасиоце који раде без одмора“, рекао је Танјугу генерални директор Јавног предузећа за подземну експлоатацију угља Владан Милошевић.
Испред јаме су породица, родитељи, супруга са троје деце. На лицу места је и рударска инспекција. Спасиоци немају никакав контакт са Милетићем.
„Затрпани рудар је обављао редовну активност, бушио у јами, а онда је дошло до обрушавања велике количине материјала који је пао на њега“, рекао је Милошевић.
Милетић у руднику ради осам година. На месту где су се обрушили угаљ и земља био је сам, а Милошевић каже да се могло десити да са њим буде још око 60 рудара, „цела партија, што би била велика катастрофа“.