Почетак нове сарадње Србије и Јерменије

Sporazum s Jermenijom
Током другог дана посете председника Србије Томислава Николића Јерменији, министар привреде Жељко Сертић је са шефом јерменске дипломатије Едвардом Налбандјаном потписао Споразум о економској, научној и техничкој сарадњи, као и Меморандум о разумевању о сарадњи у области туризма.
Председник Србије Томислав Николић је у разговору са јерменским председником Сержом Саргсјаном истакао да је дошло време да Србија и Јерменија, као две пријатељске земље, још више учврсте своје односе, пре свега кроз економску сарадњу, саопштила је председникова служба за сарадњу с медијима, a преноси Танјуг.
„Данашње потписивање ова два документа само је почетак нове сарадње између наших земаља, а у корист свих наших грађана“, каже Николић.
Раније данас, председник Николић и делегација коју предводи, обишли су Меморијални комплекс Цицернакаберд, који је посвећен невино пострадалим Јерменима, додаје се у саопштењу.
Председник Србије Томислав Николић разговарао је јуче у Јеревану са председником Републике Јерменије, Сержом Саргсјаном, а главна тема било је унапређење економске сарадње између две земље.