Почиње суђење Мишковићу

Miroslav-Miskovic-t
Суђење власнику „Делта холдинга“ Мирославу Мишковићу, његовом сину Марку, власнику „Нибенс групе“ Милу Ђурашковићу и осталим оптуженима почиње данас у Специјалном суду у Београду. Суђење је отворено за јавност и биће одржано у поподневном термину, а очекује се и долазак страних посматрача.
На почетку суђења биће прочитана оптужница Тужилаштва за организовани криминал, после чега ће се оптужени изјаснити о кривици и изнети своју одбрану.
Суђење је отворено за јавност и биће одржано у поподневном термину, а оцекује се и долазак страних посматрача.
Оптужница терети Мишковића и остале да су од 2005. до 2010. године незаконитим извлачењем новца из путарских предузећа и утајом пореза оштетили путарска предузеца за 16,95 милијарди динара, а буџет за 472 милиона динара.
Мирославу и Марку Мишковићу и Милу Ђурашковићу на терет се стављају кривична дела за злоупотреба положаја одговорног лица у саизвршилаштву и пореска утаја. За оба дела законом је запрећена казна до десет година затвора.
Оптужница обухвата и Риста Ристића, Милутина Гашевића, Зорана Михаиловића, Дејана Јевтића, Здравка Раша и Предрага Филиповића који се терете за помагање у извршњу кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица.
Живојин Петровић и Јадранка Бардић оптужени су за кривично дело пореска утаја.
Мирослав Мишковић се брани са слободе. Из притвора је пуштен 23. јула, уз јемство од 12 милона евра у динарској противвредности, а које је уплатила његова компанија.
Привремено му је одузет пасош и одређена му је мера забране напуштања боравишта, уз обавезу јављања полицији сваког првог радног дана у месецу.
Исте обавезе има и његов син Марко, коме је 7. августа укинут кућни притвор пошто је као гаранцију дао локал вредан 3,3 милиона евра.
У кућном притвору је и Ђурашковић, док се сви остали бране са слободе.